facebook

3 mai 2011

Pandispan vanilat

Ingrediente necesare:

Pentru blat:
- 6 oua
- 1 cana cu faina
- 1 cana cu zahar
- 3 plicuri zahar vanilat

Pentru crema:
- 5 oua
- 5 linguri cu faina
- 250 gr. zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 litru lapte
- unt cat o nuca
- cacao

Mod de preparare:

Se zbat albusurile spuma adaugand treptat zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam faina in ploaie si galbenusurile de oua.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru apriximativ 30 -35 minute.

Intre timp pregatim crema de vanilie astfel:
Se pune 1/2 litru lapte la fiert, la foc mic.
Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si faina adaugate treptat si se adauga si cealalta jumatate de litru de lapte.

Se toarna totul peste laptele care este la fiert si se amesteca continuu cu un tel.
Dupa ce se ia de pe foc, se lasa la racit.
Se zbat spuma albusurile de ou si se adauga in crema rece impreuna cu untul si se amesteca bine.
Cand blatul este gata si s-a racit, se taie in doua sau trei foi si intre blaturi se intinde crema de vanilie.

Peste ultimul strat de crema se presara cacao si/sau ciocolata rasa.

Delicioasa!!!!!!!

2 comentarii:

Ultimele comentarii