facebook

30 aprilie 2011

Pasca cu branza si stafide

Este prima mea pasca si chiar daca nu mi-a iesit extraordinar de aspectuoasa, gustul a fost minunat.


Ingrediente:

Pentru aluat:
- 500 gr faina
- 150 gr. zahar
- 250 ml lapte
- 200 ml ulei
- 1 cubulet ( pliculet) drojdie
- 2 galbenusuri
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 praf sare
- 1 ou pentru uns
-  100 gr zahar pudra pentru servit

Pentru umplutura:
- 1 kg. branza de vaci
- 1 fiola esenta de rom
 - 200 gr. stafide
- 5 oua
- 200 gr. zahar
- 1/4 pachet unt
- 3 linguri gris
- zahar pudra
- coaja de la o lamaie.

Mod de preparare:
Se prepara aluatul, pentru care se face mai intai o maia din drojdie, 1 lingura de zahar, 3-4 linguri de faina si 50 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca la cald.

Intre timp, se freaca cele doua galbenusuri cu sare si zaharul se topeste in lapte pe aragaz.
Se cerne faina intr-un vas incapator, se face o adancitura in mijloc si acolo se pune maiaua.
Se incorporeaza in faina si se incepe framantatul, adaugandu-se unele dupa altele si  restul ingredientelor, ultimul fiind uleiul.

Se framanta pana ce aluatul se desprinde de pe peretii vasului si de pe maini.
Se acopera si se lasa la dospit.

Pentru umplutura, se pun stafidele sa se umfle in apa calduta cu esenta de rom, se trece branza de vaci prin sita si apoi se amesteca intai cu untul , apoi cu galbenusurile, zaharul, grisul si coaja de lamaie.
La final, se pun albusurile batute spuma si se amesteca usor.

Intr-o tava rotunda se pune pe fund si pe pereti 3/4 din aluat, intins peste care se toarna umplutura.

Restul aluatului se modeleaza sub forma de impletitura si se aseaza pe margine.

Se unge cu ou si se da la cupror pentru 60 de minute.
Se lasa sa se raceasca in vas si apoi se presara cu zahar pudra.

2 comentarii:

Ultimele comentarii