Ingrediente necesare:
Blat:
- 6 oua
- 250 gr. zahar
- 300 gr. faina
- 10 linguri apa
- 1 praf copt.
- 200 gr. migdale macinate (sau nuci)
Crema:
- 500 ml frisca lichida (minim30% grasime)
- 500 gr ciocolata cu cacao (minim 40%)
Mod de preparare:
Blat:
Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate 1 lingura de apa pana se face o crema ca o alifie.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec dupa care adaugam si migdalele macinate.
Se coace la foc potrivit intr-o forma de tort tapetata cu faina sau imbracata in hartie de copt, aproximativ 40 de minute.
Dupa ce s-a racit, blatul se taie in trei straturi.
Crema:
Intr-o craticioara groasa punem frisca si ciocolata rupta in bucatele si o tinem pe aragaz la foc mic, mestecand continuu, pana se topeste ciocolata.
Dupa ce ciocolata s-a topit si s-a amestecat bine cu frisca lichida, o dam la rece pana a doua zi.
Crema de ciocolata va fi bine inchegata si pentru a o face mai pufoasa si mai cremoasa, o amestecam cu frisca batuta pana obtinem consistenta si gustul dorit.
La sfarsit adaugam si o mana de migdale macinate.
Insiropam fiecare felie de blat cu zeama de compot sau sirop, adaugam un strat generos de crema si cine doreste poate pune si visine din compot.
Continuam astfel pana cand imbracam fiecare felie de blat.
Deasupra, adaugam o glazura de ciocolata ( eu am folosit la plic), iar marginea tortului se imbraca in migdale feliate .
Este un tort delicios si foarte usor de pregatit.
ma ia cu lesin cand vad tortul asta :D
RăspundețiȘtergereSper ca e de bine lesinul , nu? :))
RăspundețiȘtergereTe pup si multumesc!!!
Doamne cat de bine poate sa arate tortul... felicitari... Simplu si fff frumos...
RăspundețiȘtergereMultumesc Felis!
RăspundețiȘtergereMa bucura mult aprecierea ta!
Te invit cu drag sa il incerci. Este minunat!
cata frisca lichida se pune cu ciocolata la topit si cata se bate si se amesteca cu crema a2-a zi? am nevoie urgent de raspuns pt ca vreau sa fac acest tort
RăspundețiȘtergereBuna!!!!
ȘtergereSper ca nu vin cu raspunsul prea tarziu....
Depinde cat de multa crema vrei sa faci.
De obicei eu folosesc jumatate din cutia de smantana cu ciocolata iar cealalta jumatate de cutie o bat spuma si o incorporez ulterior.
Daca vrei mai multa crema poti cumpara o cutie de 1Kg de smantana.
Poti decide tu cata smantana sa adaugi in crema de ciocolata in functie de cum o simti la gust. Daca vrei un gust mai intens de ciocolata adaugi mai putina frisca, daca vrei un gust mai fin vei adauga mai multa frisca.
Eu zic sa o gusti si asa sa decizi cata smantana pui ulterior.
Te astept sa imi spui cum ti-a iesit!!!!!
Succes!!!!