Ingrediente necesare:
4 dovlecei
200 gr branza telemea
3 oua
marar
2 linguri pesmet sau gris
unt
piper
Mod de preparare:
Se curate dovleceii de coaja
si se maruntesc la robot sau se dau pe razatoarea mare.
Ii lasam 5 minute intr-o
sita pentru a se scurge, dupa care ii mai apasam cu mana pentru a elimina cat
mai mult din apa pe care o lasa.
Branza se spala si se scurge
bine, dupa care se da si ea pe razatoare.
Amestecam dovleceii cu
branza rasa, adaugam ouale zbatute bine, mararul tocat marunt si pesmetul sau
grisul.
Eu adaug pesmet sau gris
pentru a mai trage din “umezeala” pe care o lasa de obicei dovleceii.
In functie de cat de sarata
a fost branza, gustam si apreciem daca mai adaugam sare sau nu, potrivim de
piper si adaugam compozitia intr-un vas termorezistent pe are il ungem bine cu
unt.
Punem cateva bucatetele de
unt deasupra si dam al cuptor la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute,
pana se rumeneste frumos deasupra.
Servim dupa ce se racoreste
putin ( eu il prefer rece bine:)) .
Grozav de bun.Imi plac mult dovleceii.Te pup!
RăspundețiȘtergereSi mie!!!!
ȘtergereTe puuup
Daca ai pus si marar, a iesit o bunatate! Cred ca a mirosit bine la tine in bucatarie cand ai gatit...
RăspundețiȘtergereTare bine Gabi!
ȘtergereTe puuup
Cald sau rece, este minunat. Imi place dovlecelul super mult, iar sufleul asta e apetisant rau! Am vazut ca sunt multe retete cu dovlecel pe aici, si sunt tare bucuroasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc Poliana!
ȘtergereImi plac dovleceii, muuult
Te pup
Astazi am facut aceasta reteta, este inca in cuptor, abia astept sa vad cum va fi la gust, dar numai dupa cum arata deja mi-a lasat gura apa!!
RăspundețiȘtergereCum ti-a iesit?????
ȘtergereZilele astea fac si eu acest sufleu! Arata demential!
RăspundețiȘtergereSi este demential de buuuunnnn!!!!!
ȘtergereTe pup !
abia astept sa o fac si eu maine,pare sa rezulte o bunatate de care nu te mai poti lipsi...Mariana-Mihaela,cu drag
RăspundețiȘtergereLa cele prezentate mai sus eu ma gandesc sa adaugf si vreo doua linguri de busuioc pisat, iar la sfarsit sa-i "trag" un strat de 1 ou batut (cand e aproape gata) si peste ou sa presar mac sau susan, ca peste covrigi....nu stiu ce-o sa iasa dar incerc.
RăspundețiȘtergereSuna foarte bine ce zici tu. As incerca si eu, dar fara mac ca nu prea sunt fan.
RăspundețiȘtergereSa imi zici cum ti-a iesit!