28 mai 2012

Chiftelute de pui cu dovlecei si susan




Ingrediente necesare:
 un piept de pui
2 dovlecei
1 morcov fiert
1 cartof fiert
2 fire usturoi verde
patrunjel
1 ou
2 linguri pesmet
faina
susan
sare
piper

Mod de preparare:
Spalam pieptul de pui si il tocam.
Spalam dovleceii, le indepartam coaja, ii dam pe razatoarea mare, dupa care ii asezam intr-o strecuratoare mare pentru a se scurge apa pe care o lasa. Mai presam din cand in cand cu degetele pentru a se scurge apa mai bine.
Pasam morcovul si cartoful si facem un amestec din carne, dovlecei, legume, oul batut, usturoiul taiat fin si patrunjel.
Adaugam 2 linguri de pesmet, condimentam cu sare si piper si framantam compozitia 2-3 minute.
Cu o lingura, luam din compozitie si formam in palma bilute de marime potrivita pe care le dam prin putina faina si prin susan si le asezam la prajit in uleiul incins.
sau susan negru

Le intoarcem des pentru a capata culoare aurie.
Servim cu salata asortata.

8 comentarii:

Ultimele comentarii