20 februarie 2012

Prajitura cu mere si bezea


Ingrediente necesare:


Blat:
- 8 galbenusuri
- 20 linguri zahar
- 20 linguri ulei
- 20 linguri lapte
- 20 linguri faina
- 2 praf de copt

Umplutura:
- 1 1/2 kg mere
- 7-8 linguri zahar

Bezea:
- 4 albusuri
- 1 praf de sare
- 8 linguri zahar


Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, se pune uleiul ca la maioneza, amestecand cu lingura de lemn sau cu mixerul, pe treapta cea mai joasa.
Se pune laptele alternand cu faina in care am pus praful de copt.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tava de la cuptor), punem aluatul si dam la cuptor, la foc potrivit pentru cca. 15 minute.
Intre timp pregatim umplutura de mere: se curata merele si se dau pe razatoarea mare, se calesc cu zahar dupa gust. Se lasa apoi umplutura de mere sa se racoreasca putin.
Se scoate din cuptor blatul si se aseaza deasupra lui merele calite.
Se bate albusul spuma tare cu cele 8 lg de zahar si se aseaza deasupra merelor,
apoi se da iar la cuptor pana se rumeneste albusul deasupra (cca. 10 minute)

Se taie dupa ce se raceste, cu un cutit umezit cu apa.
Delicioasa!

4 comentarii:

Ultimele comentarii