Prietenul nostru Bogdanel, stabilit in Portugalia de ceva vreme, aflat in vizita prin Romania, mi-a adus una dintre cele mai bune ( si mari :)) conserve de ton cu care am pregatit unele dintre cele mai delicioase paste.... ever !!!!!!
Ingrediente necesare:
- 400 gr. ton din conserva
- 1 pachet penne
- crema de rosii
- 1 ceapa
- usturoi
- patrunjel
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Punem pastele la fiert in apa cu sare, la foc potrivit.
Separat, curatam ceapa si o tocam marunt.
O calim intr-o lingura de ulei impreuna cu 3-4 catei de usturoi intregi si zdrobiti.
Dupa ce ceapa s-a aurit, adaugam tonul scurs bine de ulei si tinem pe foc, amestecand continuu, cca 3 minute.
Adaugam crema de rosii ( sau o pasta de tomate mai groasa), mirodeniile, 2-3 catei de usturoi tocati marunt, verdeata si mai tinem pe foc 4-5 minute.
Daca sosul are prea mult ulei ( se poate lasa de la ton) eliminati surplusul cu o lingura.
Dupa ce pastele au fiert, le spalam sub jet de apa si le amestecam cu sosul.
Servim cu parmezan.
Incercati-le cu incredere si nu veti regreta. Sunt bestiale!!!!!!
Bine te-am gasit, Mihaela!!!!Sunt delicioase pastele tale:)))Felicitari pentru blog!Pupici:X
RăspundețiȘtergereBine ai venit Maria!!!!
ȘtergereSunt delicioase, parol :)!!!!!!
Ma bucur ca iti place blogul meu. Te astept sa ma vizitezi cat mai des.
Te pup
Din punctul meu de vedere este total gresit sa bagi pastele sub un jet de apa.Daca aceste paste se mananca calde ce sens are sa le racesti?Iar servitul lor cu parmezan nu vad sensul ,adica mananc peste cu branza?
RăspundețiȘtergereEu trec intotdeauna pastele fierte sub un jet de apa pt ca asa imi plac mai mult. Consider ca facand asta, indepartez "incarcatura" de amidon care nu imi place.
ȘtergereNu este obligatoriu sa faci la fel si nici sa folosesti parmezan daca nu consideri ca este o combinatie potrivita pentru tine.
Eu asa le-am pregatit, asa le-am servit si ne-au placut foarte mult.
Tu poti sa le pregatesti in orice combinatie doresti, astfel incat sa fie pe gustul tau.
Iti multumesc pentru vizita si te mai astept cu drag!