Si tortul nostru de Revelion :)
Ingrediente necesare:
Blat :
- 6 oua
- 250 gr. zahar
- 300 gr. faina
- 10 linguri apa
- 1 praf copt.
Crema cu fructe:
- 300 ml frisca
- 2 linguri zahar
- 2 cutii compot mix de fructe
- 10 gr gelatina
- 100 ml suc din compot
Crema Ganache:
- 250 gr. frisca lichida
- 250 gr. ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Blat:
Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate 1 lingura de apa.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se coace la foc potrivit intr-o forma de tort tapetata cu faina sau imbracata in hartie de copt, aproximativ 40 de minute.
Dupa ce s-a racit, blatul se taie in trei straturi.
Crema cu fructe:
Frisca se bate impreuna cu zaharul,gelatina impreuna cu sucul se pun pe abur si cand e topita gelatina se amesteca cu fructele, apoi cu frisca.
Crema Ganache:
Intr-o craticioara groasa punem frisca si ciocolata rupta in bucatele si o tinem pe aragaz la foc mic, mestecand continuu, pana se topeste ciocolata dupa care o dam la rece pana se intareste.
Dupa ce s-a racit complet si s-a intarit, crema de ciocolata se amesteca cu frisca batuta pana obtinem consistenta si gustul dorit.
Ansamblare:
Pe un platou mare asezam prima foaie de blat pe care o insiropam bine cu zeama de la compotul de fructe, adaugam crema cu fructe si nivelam bine.
Asezam cea de-a doua foaie de blat pe care o insiropam cu compot de fructe peste care punem crema Ganache si ultima foaie de de blat pe care o insiropam.
Imbracam lateralele tortului cu un strat generos de frisca, iar deasupra punem glazura de ciocolata sau decoram dupa preferinte.
Cred ca a fost delicios acest tort!... La multi ani in Noul An!...
RăspundețiȘtergereCu siguranta a fost :)
RăspundețiȘtergereLa multi ani si tie Felis si sa ai un an extraordinar!
Un tort foarte gustos si usurel,numai bun dupa o masa copioasa.Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dia!!!!!
RăspundețiȘtergereAsta era ideea. Sa fie usurel :))
Te puuup
Ce tort gustos!
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea!
ȘtergereBuna! vreau sa fac si eu tortul acesta,dar nu prea inteleg crema Ganache...ai o adresa de mass sau un nr.de ye. sa vorbim..
RăspundețiȘtergereIngrid, ma bucur ca vrei sa incerci acest tort.
ȘtergereCrema Ganache o gasesti foarte bine explicata la Tortul Ganache din lista mea de deserturi.
Adresa de mail la care imi poti pune intrebari este dumitrana.mihaela@gmail.com.
buna ai retete minunate de nota 10 vreau sa terog cind ai timp sa scri reteta de tort cu mandarine arata minunat si tortu de fructe este fff bunasucces in continuare
RăspundețiȘtergereIti multumesc si ma bucur ca iti plac retetele mele :)
ȘtergereTortul cu mandarine este facut dupa aceeasi reteta cu "Tortul cu crema de portocale" pe care il gasesti in categoria deserturi.
Voi posta in curand si aceasta reteta.
Te pup si te mai astept pe blog.
iti multumesc pt raspunsimi place sa gatesc sa fac noutati de 2 ani ma lupt cuo boala urita si mam dedicat in bucatarie si atunci rasfoisc blogurile ca gasesc lucruri noi si atunci cind gasesc ceva nou si incercimediat sa ai succes in continure multa sanatATE INTRGI FAMILI
RăspundețiȘtergereIti multumesc ca ai vizitat blogul si te mai astept cu mare drag!
RăspundețiȘtergereSanatate multa!
Te pup
buna imi spui si mie la crema ganche ciocolata cu ce se amesteca cand o o topim ca aici scrie cu frisca si dupa zice cand sa racit o amestecam cu frisca batuta .imi explici si mie te rog frum ms frum te pup
RăspundețiȘtergereBuna,
ȘtergereIntr-o craticioara punem pe foc o parte din frișcă lichida (exact cum se afla în cutie, lichida) împreună cu ciocolata și urmezi instrucțiunile din reteta.
După ce s-a răcit tot ce ai preparat mai sus, amesteci cu restul de frișcă care ti-a rămas în cutie dar pe care o bați spuma.
Sper ca m-am făcut înțeleasă la ora asta :)
Te pup și spor.
Daca mai ai nevoie de alte detalii, îți răspund cu drag.
Sa ne spui cum ti-a ieșit :)