Ingrediente necesare:
- un dovleac
- un pachet foi pentru placinta
- 200 gr zahar
- 100 gr unt
- scortisoara
- vanilie/rom
- unt sau ulei pentru uns foile
Mod de preparare:
Curatam dovleacul de coaja cu ajutorul dispozitivului pentru curatat legume (asa cred ca merge cel mai usor) si il dam prin razatoarea mare.
Peste dovleacul ras adaugam zaharul, scortisoara si esenta.
Punem untul intr-o cratita incapatoare,adaugam si dovleacul cu mirodenii si calim aproximativ 20 de minute dupa care il lasam la racit.
Intr-o tava incapatoare, punem hartie pergament si incepem sa asezam foile de placinta.
Asezam prima foaie pe care o ungem cu unt topit sau ulei de masline pe intreaga suprafata, asezam cea de-a doua foaie pe care o ungem si continuam asa pana cand am asezat in tava jumatate din foi.
Adaugam compozitia de dovleac pe intreaga suprafata si acoperim cu cate o foaie de placinta unsa cu unt sau ulei pana cand asezam toate foile ramase.
Ungem cu unt deasupra si coacem placinta la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-40 de minute.
Dup ace s-a racit, o pudram cu zahar pudra si servim.
Ce bunatate ai aici!! Imi place tare dolveacul in dulciuri, in ciorbe inca nu-l pot suferi, dar fac tratament pentru asta, pe cuvant;) Te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Anto!!!
RăspundețiȘtergereAvem aceeasi "problema" :))
Nici eu nu il pot suferi in ciorbe, DELOC !!!
Te pup si eu, cu drag!!!