30 iunie 2011

Chec economic



 Ingrediente necesare:

- 4 oua
- 2 cani zahar
- 1 cana lapte
- 1 cana ulei
- 4 cani faina
- 1 plic praf de copt
- cacao

Se sparg ouale intregi, se adauga zaharul si se mixeaza .
Se adauga laptele, uleiul si faina cu praful de copt cernute impreuna.
Se opresc 5-6 linguri din aluat si se amesteca cu cacao.
Jumatate din aluatul alb se toarna  in forma de chec imbracata in hartie de copt, peste adaugam aluatul cu cacao, iar deasupra restul aluatului alb. Trecem de cateva ori prin aluat cu o scobitoare pentru a capata cateva "dare" de cacao la interior.
Se dau formele la cuptor pentru cca. 35-40 de minute .
Dupa ce s-au copt, pudram cu zahar pudra si servim dupa ce s-a racit.

6 comentarii:

  1. Imi place mult cum arata checul tau in sectiune! Parca ar fi facut cu unt sau varianta aceea cu siropul de zahar fiert, pus peste albusuri!!!!
    NU reusesc sa il scot asa defel! Unde gresesc? Al meu iese cu o crusta usor tare (care se inmoaie ce e drept daca tin produsul finit (eu pun compozitia sub forma de muffins) acoperit.
    Pui ceva mai putin zahar fata de reteta, caci eu nu reusesc sa topesc zaharul 100% in aceasta compozitie?
    Ai cumva masura de faina mai mica, gen..ceasca mai maricica si nu cana?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lavinia, nu fac nimic deosebit la aceasta reteta si respect cantitatile.
      Cana cu care pun laptele o folosesc si cand pun zaharul si restul ingredientelor.
      Eu nu tai niciodata checul imediat dupa ce este gata.
      Il las la racit bine de tot, scos din tava, pe un gratar si il tai doar cand este foarte bine racit.
      Oricum, il pastrez in folie de plastic si este super moale si pufos.
      Cat despre zahar, il mixezi foarte, foarte bine cu ouale si se topeste.


      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Cu ti-a iesit pana la urma??

      Ștergere
    2. Multumesc de intrebare Mihaela! Vreau sa-l refac in weekend si iti dau de veste!
      Numai bine!

      Ștergere

Ultimele comentarii