Ingrediente necesare:
- 4 oua
- 2 cani zahar
- 1 cana lapte
- 1 cana ulei
- 4 cani faina
- 1 plic praf de copt
- cacao
Se sparg ouale intregi, se adauga zaharul si se mixeaza .
Se adauga laptele, uleiul si faina cu praful de copt cernute impreuna.
Se opresc 5-6 linguri din aluat si se amesteca cu cacao.
Jumatate din aluatul alb se toarna in forma de chec imbracata in hartie de copt, peste adaugam aluatul cu cacao, iar deasupra restul aluatului alb. Trecem de cateva ori prin aluat cu o scobitoare pentru a capata cateva "dare" de cacao la interior.
Se dau formele la cuptor pentru cca. 35-40 de minute .
Dupa ce s-au copt, pudram cu zahar pudra si servim dupa ce s-a racit.
Ce frumos si pufos e!
RăspundețiȘtergereImi place mult cum arata checul tau in sectiune! Parca ar fi facut cu unt sau varianta aceea cu siropul de zahar fiert, pus peste albusuri!!!!
RăspundețiȘtergereNU reusesc sa il scot asa defel! Unde gresesc? Al meu iese cu o crusta usor tare (care se inmoaie ce e drept daca tin produsul finit (eu pun compozitia sub forma de muffins) acoperit.
Pui ceva mai putin zahar fata de reteta, caci eu nu reusesc sa topesc zaharul 100% in aceasta compozitie?
Ai cumva masura de faina mai mica, gen..ceasca mai maricica si nu cana?
Multumesc!
Lavinia, nu fac nimic deosebit la aceasta reteta si respect cantitatile.
ȘtergereCana cu care pun laptele o folosesc si cand pun zaharul si restul ingredientelor.
Eu nu tai niciodata checul imediat dupa ce este gata.
Il las la racit bine de tot, scos din tava, pe un gratar si il tai doar cand este foarte bine racit.
Oricum, il pastrez in folie de plastic si este super moale si pufos.
Cat despre zahar, il mixezi foarte, foarte bine cu ouale si se topeste.
Multumesc Mihaela!!!
RăspundețiȘtergereCu ti-a iesit pana la urma??
ȘtergereMultumesc de intrebare Mihaela! Vreau sa-l refac in weekend si iti dau de veste!
ȘtergereNumai bine!