Ingrediente necesare:
Blat:
- 50 gr margarina
- 2 oua
- 200 gr. zahar
- 300 gr. faina
- 2 linguri miere
- 200 ml lapte
- un varf de cutit bicarbonat
Glazura:
- 200 gr. margarina
- 250 gr. zahar
- 4 linguri lapte
- 4 linguri cacao
- esenta rom
- nuca de cocos pentru ornat
Mod de preparare:
Se amesteca bine intr-un vas zaharul, ouale, mierea, margarina RAMA, pana cand compozitia devine o crema spumoasa.
Se adauga faina putin cate putin si laptele in care am dizolvat bicarbonatul.
Compozitia, care trebuie sa fie moale si cremoasa, se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptor preincalzit si se lasa 15 min. la foc iute, dupa care se reduce temp. si se mai lasa aproximativ 10 minute.
Se lasa la racit, iar apoi se taie cubulete.
Pentru glazura, se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se tine pe foc mic, amestecand continuu pana devine un amestec omogen.
Cubuletele se trec prin glazura, se pun la scurs pe un gratar, dupa care se trec prin nuca de cocos.
Se serveste dupa ce s-a racit bine.
forte frumos o sa le fac si eu abia ast sa le gust
RăspundețiȘtergere