28 decembrie 2020

Fursecuri Linzer cu gem



Ingrediente necesare:

- 380 gr faina

- 200 gr unt la temperatura camerei

- 200 gr zahar pudra

- 80 gr migdale macinate

- 4 galbenusuri

- esenta vanilie

- coaja de lamaie

- 1/2 linguria praf de copt

- dulceata preferata

- un praf de sare

 Mod de preparare:

Incepem prin a mixa untul moale cu zaharul pudra pentru aproximativ 1 minut. Adaugam galbenusurile, esenta de vanilie si coaja de lamaie si mixam pentru inca 2 -3 minute.

Adaugam migdalele maruntite, praful de copt si sarea si mixam din nou 1 minut, pana le amestecam. La final adaugam toata faina si o incorporam usor la viteza mica.

Punem aluatul intr-o folie de plastic si il dam la frigider pentru 20 de minute.

Dupa ce acesta s-a racit, il impartim in 2 parti si intindem cu un sucitor.

Decupam fursecurile cu o forma rotunda. O parte ramane intreaga iar cealalta parte o decupam cu o forma de cerc mic, sau steluta.

Coacem discurile de aluat in cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru aproximativ 10 minute.

Cand acestea s-au racit, pudram fursecurile decupate cu zahar pudra. 

Pe discul intreg adaugam dulceata si il lipim cu discul pudrat obtinand astfel fursecul Linzer.

Sunt fragede si delicioase!

Enjoy 💓




Un comentariu:

Ultimele comentarii