Ingrediente necesare:
- 350 g piure de dovleac copt
- 350 gr faina
- 200 gr zahar
- 2 oua
- 100 gr unt
- 150 ml lapte
- 1 pliculet praf de copt
- o mana cu nuci
- esenta de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare:
Dovleacul se coace la cuptor și se lasă la răcit. Dupa ce s-a racit il punem la blender și îl pasam pana optinem un piure fin.
Cu un mixer, amestecam ouale cu zaharul, adaugam untul topit, piureul de dovleac, un varf de sare si vanilia.
Faina amestecata cu praful de copt o dam prin sita si o adaugam treptat peste compoziția inițială, alternativ cu laptele si mixam bine. La sfârșit, când compoziția este gata, adăugăm o mana cu nuci și le incorporam cu o spatula în aluat.
Punem aluatul in formele pentru chec, tapetate cu hartie de copt si coacem checul la cuptorul preincalzi la 200 grade pentru cca. 40 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Ultimele comentarii