Ingrediente necesare:
- 500 gr mascarpone
- 400 g piscoturi
- 250 ml espresso sau cafea tare
- 100 gr zahar
- 3 oua
- 1 lingura cacao
- 3 lingurite amaretto
Mod de preparare:
Pentru inceput pregatim o cafea tare pe care o lasam la racit.
Separam ouale, iar galbenusurile si zaharul se mixeaza pana
obtinem o crema omogena.
Adaugam toata
cantitatea de mascarpone, amaretto si mixam in continuare, pana obtinem o crema
densa.
Albusurile se bat pana obtinem o spuma consistenta, care nu se desprinde de pe vas.
Crema de oua si mascarpone se incorporeaza cate o lingura in spuma de ou, amestecand cu grija de jos in sus. Apoi, crema se pune in frigider pana pregatim piscoturile.
Piscoturile se inmoaie foarte putin in cafea( doar le scufundam rapid in cafea si le scoatem) si se aseaza apoi intr-un vas cu margini inalte.
Peste primul strat de piscoturi turnam jumatate din crema, adaugam un alt strat de piscoturi, apoi din nou crema.
Albusurile se bat pana obtinem o spuma consistenta, care nu se desprinde de pe vas.
Crema de oua si mascarpone se incorporeaza cate o lingura in spuma de ou, amestecand cu grija de jos in sus. Apoi, crema se pune in frigider pana pregatim piscoturile.
Piscoturile se inmoaie foarte putin in cafea( doar le scufundam rapid in cafea si le scoatem) si se aseaza apoi intr-un vas cu margini inalte.
Peste primul strat de piscoturi turnam jumatate din crema, adaugam un alt strat de piscoturi, apoi din nou crema.
Deasupra se
pudreaza cu cacao.
Se lasa in frigider cateva ore, dupa care se poate taia.
Daca rezistati tentatiei bineinteles :)!!!!!!!!!!!!
Ce bine arata!!! As veni si eu la o portie :)
RăspundețiȘtergereCe bunătate!!!
RăspundețiȘtergere