29 septembrie 2011

SARMALE

O reteta de care multe gospodine se feresc sa o pregateasca  pentru ca o considera dificila.
Haideti Sa Gatim Impreuna aceasta reteta delicioasa!!!


Ingrediente necesare:

- 1 kg carne tocata
- 1 cana orez
- 3 cepe
- pasta de tomate
- 1 ou
- varza murata
- afumatura
- cimbru
- sare, piper
- foi de dafin


Mod de preparare: 

Tocam marunt ceapa curatata si o punem la calit.
Cand aceasta a devenit sticloasa, adaugam bulionul.
Amestecam pana cand ceapa ia culoarea bulionului si lasam inca 2 min, dupa care adaugam si orezul si calim impreuna cateva minute.


Intr-un vas incapator punem carnea tocata, bulionul impreuna cu ceapa calita si orezul, oul,o ceapa cruda tocata marunt, cimbrul, o lingurita de sare si un varf cutit cu piper.


Amestecam bine cu mana sau cu o spatula si am terminat umplutura pentru sarmalutele noastre.
Luam varza murata si alegem cele mai bune foi pentru impaturit. Impartim carnea in portii potrivite, cam cate o lingura de compozite pentru fiecare sarmaluta si incepem sa impaturim.


Luam o foaie de varza potrivita, ii taiem cotorul si punem in mijlocul ei o lingura de compozitie, iar cu miscari circulare invartim incet, dar destul de strans, pentru a fi bine legate. Capetele de varza ramase in afara le bagam pur si simplu inauntru.

Luam un vas de lut sau o oala incapatoare si la fundul ei pun o parte din resturile de varza tocate marunt, doua linguri de pasta de tomate si incepem sa asezam sarmalele una langa cealalta, inghesuite pentru a nu se ridica la suprafata.
Printre randurile de sarmale asezam feliute de afumatura, iar la fiecare "etaj" punem 1 lingura - 2 de pasta de tomate.
La sfarsit, dupa ce am umplut vasul, punem in mijloc, daca a ramas loc, varza tocata, adaugam apa, foile de dafin si punem la fiert la foc potrivit completand cu apa de fiecare data cand este nevoie.
Daca folosim un vas de lut dam sarmalele la cuptorul incins pana se gatesc, iar daca am folosit o oala de inox le putem fierbe pe flacara de la arajaz pana sunt gatite de jumatate dupa care le putem baga in cuptor.
Acestea fiind spuse nu mai ramane decat sa puneti de mamaliga si sa serviti sarmalutele impreuna cu cateva linguri de smantana.


Asa-i ca nu-i greu deloc????

Sa aveti spor la preparat si POFTA BUNA!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii