27 septembrie 2011
Prajitura cu morcovi
Nu as fi crezut ca o astfel de prajitura poate fi atat de delicioasa.
Multumesc Andreea pentru idee!
Ingrediente necesare:
- 4 oua
- 200 g zahar
- 300 g morcov
- 50 g unt
- 65 ml lapte
- 250 g faina
- 10 g praf de copt
- vanilie
- ½ lingurita scortisoara
- ½ lingurita nucsoara rasa
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit,laptele si vanilia.
Morcovii se curata si se rad pe razatoarea cu gauri potrivite. Se adauga la compozitie lichida si se omogenizeaza.
Faina amestecata cu praful de copt,scortisoara si nucsoara se adauga in compozitie si se mixeaza bine pentru a nu ramane cocoloase.
Aluatul obtinut se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau imbracata in hartie de copt.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute,la temperatura medie-mica.
Se face testul scobitorii si se lasa in tava pana se raceste,apoi se scoate si se portioneaza.
Se pudreaza si se serveste.
Delicioasa!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Ultimele comentarii