17 august 2011

Ardei capia copti

Ingrediente necesare:

- 1 kg. ardei capia
- 150 ml. otet
- 1 lingura sare
- 50 ml ulei de masline
- 2 foi dafin

Mod de preparare:


Ardeii se spala si se coc in cuptor sau pe gratar, dupa care se curata de coaja.
 Eu prefer sa ii conserv intregi cu tot cu cotorase, dar se pot aseza in borcane si fara codite si seminte.
Se pregateste o saramura din otet, sare si foi de dafin care se da in cateva clocote.
Asezam aceasta saramura peste ardeii copti, adaugam si uleiul de masline si lasam la "odihnit" timp de jumatate de ora.
Asezam ardeii in borcanele sterilizate, adaugam saramura fierbinte deasupra, strangem bine capacele si la camara cu ei cu gura in jos.
A doua zi , eu ii intorc la loc si incerc sa stau cat mai departe de camara ca sa nu ii mananc pana spre toamna pentru ca pana iarna... sigur nu mai ramane nimic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii