Ingrediente necesare:
- paste colorate ( eu am folosit 4 culori : rosu, negru, galben, verde)
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita suc de lamaie
- 25 -50ml vin alb
- 7-8 creveti mici si unul mare
- 400 grame scoici
- 3 rosii
- 2 catei de usturoi
- 2 fire ceapa verde
- sare, piper.
Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare punem apa la fiert cu putina sare si adaugam pastele.
Curatam scoicile si clatim crevetii . Scoicile trebuie lasate in apa cu sare minim 30 de minute inainte de a fi pregatite.
Pregatim ceapa verde tocata marunt pe care o calim la foc mic impreuna cu 2 catei de usturoi taiati lamele fine, putina sare si o lingura ulei de masline. Dupa ce ceapa este putin rumenita, adaugam rosiile taiate cubulete si calim cateva minute, dupa care punem crevetii, sucul de lamaie si 25-50 ml de vin alb, lasam la foc iute cateva minute, dupa care punem scoicile . Dupa ce se deschid scoicile si se evapora vinul, saram si piperam dupa gust si adaugam pastele fierbinti. Amestecam cu grija si lasam pe foc inca un minut sa se impreune aromele. Presaram frunze de ceapa verde tocate marunt si le servim calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Ultimele comentarii