1 septembrie 2010

Prajitura cu frisca si piersicute

Ingrediente necesare:
Blat:
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
3 lg cacao
coaja rasa de lamaie

Crema:
600 ml frisca
150 gr zahar pudra
2 piersici
esenta vanilie

Sirop:
3 piersici
70 ml apa


Mod de preparare:

Batem albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, coaja de lamaie.
Luam o spatula si incorporam cu miscari usoare faina amestecata cu cacaoa.

Se coace la foc domol intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pergament.
Dupa ce s-a racit, blatul se taie pe jumatate si din fiecare jumatate se mai obtin inca 2 foi.
Crema:
Pregatim un piure din piersica si zahar( la blender).
Batem frisca pana se intareste bine, peste care adaugam piureul de piersica si esenta si amestecam pana se intareste din nou.
Sirop:
Din cele 3 piersici fara coaja pregatim un piure la blender si diluam cu apa.
Cu acest sirop ( nectar) insiropam fiecare foaie de blat peste care asezam un strat generos de crema si continuam asa pana cand terminam.

Imbracam intreaga prajitura in crema si decoram cu felii de piersica tavalite prin zahar tos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii