27 februarie 2023

Cheesecake cu vanilie

În mijlocul unei săptămâni agitate, o felie de cheesecake rece si răcoritor se potrivește perfect!

Am pregătit acest cheesecake cu vanilie pe care l-am decorat cu fructe de pădure proaspete. 

Un desert delicios și super rapid! 

Trebuie sa aveți răbdare sa îl lăsați câteva ore la frigider înainte de a-l servi.

Ingrediente:

Pentru blat: 

- 200 gr biscuiti 

- 100 gr unt topit

Pentru crema:

- 600 gr crema de branza (la temperatura camerei)

- 200 ml frișcă lichida cu 30% grăsime 

- 120 gr zahar pudra 

- 6 foi de gelatina 

- 50 ml lapte 

- extract de vanilie 

Mod de preparare:

Adăugăm biscuiții în robotul de bucătărie și ii maruntim fin. Separat intr-un bol, ii amestecam bine cu untul topit. Vom obține o compoziție nisipoasa.

Pe platoul pe care vreți sa montați prăjitura, adăugați inelul unei tăvi de tort, centrati, adăugați hârtie de copt pe lateralele inelului (se va desprinde mai ușor când veti îndepărta inelul) și în interior adăugați aluatul de biscuiți. Nivelati și presați bine cu fundul unui pahar.


Dam la frigider pentru aproximativ 0 minute, până pregatim crema.

Mixam crema de brânză  câteva minute împreună cu zaharul și extractul de vanilie. Adăugăm treptat frișca lichida și mai mixam 2-3 minute la viteza mare.

Inmuiem foile de gelatina în apa rece pentru câteva minute după care le scurgem bine și le dizolvam în laptele călduț ( nu fierbinte)

Aceasta compoziție o adaugam in crema de branza și mixam ușor la viteza medie.

Crema de brânză astfel obținută o adaugam peste blatul de biscuiți pe care l-am ținut la frigider și deja s-a întărit.

Nivelam și dam cheesecake-ul la rece pentru minim 4-5 ore.

A doua zi, dacă aveți răbdare sa îl lăsați la rece, va fi și mai bun.

Îl servim rece de la frigider, decorat cu fructe de pădure proaspete. 

Zmeura este geniala în aceasta combinație!

Enjoy❤️



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii