20 martie 2022

Chec cu banane si afine ( Banana bread)

 

Am pregatit aceasta pufosenie pentru a servi ceva dulce langa cafeaua de dimineata. Acest chec este perfect pentru micul dejun, langa o cana cu cafea sau lapte.

Cateva banane bine coapte si o mana cu afine sunt perfecte pentru acest chec pufos, usor umed si super aromat. Am inclus in acest chec si doza necesara de Colagen sub forma de pulbere, un supliment foarte important pentru corpul nostru.

V-am mai povestit in trecut ca sunt o consumatoare de Colagen pe care il consider foarte important si benefic pentru organism. Odata cu inaintarea in varsta cantitatea de colagen produsa de corpul nostru se reduce cu o rata de 1-1,5% pe an, iar odata cu reducerea cantitatii de colagen tesuturile se deterioreaza.

Pana la varsta de 40 de ani, productia de colagen a organismului nostru scade cu pana la 25%, iar pana la varsta de 60 de ani scade cu pana la 50%

Vestea buna este ca poti lua un supliment alimentar care sa refaca stocurile de colagen din organismul tau. In functie de nevoia ta, poti alege tipul de Colagen care ti se potriveste. 

Colagenul Hidrolizat sub forma de pulbere cu 10,000 mg este un supliment de calitate Premium special dedicat pentru sanatatea parului, a tenului, a unghiilor si a articulatiilor. Este un produs 100%, sub forma de pulbere, care poate fi consumat ca atare sau adaugat in diverse preparate culinare, asa cum l-am adaugat eu in acest desert.


Iata cum am pregatit acest chec delicios:

Ingrediente necesare:

- 4 banane bine coapte + 1 mana cu afine (eu am folosit afine congelate)

- 3 oua mari

- 200 grame zahar brun

- 250 faina + 1 lingurita praf de copt

- 2 masuri colagen pulbere

- 150 gr unt (din care folosim un cubulet pentru uns tava)

- esenta de vanilie

- mirodenii dupa gustul vostru (un praf de scortisoara, un praf de cardamon) 

Mod de preparare:

Ungem cu unt si tapetam cu faina o forma pentru chec (sau folosim hartie de copt).

Maruntim bananele cu o furculita.

In bolul robotului de bucatarie adaugam si mixam untul cu zaharul, esenta de vanilie, adaugam pe rand ouale si la sfarsit bananele maruntite.

La final, cu o viteza de mixare mai mica, incorporam faina amestecata cu praful de copt, colagenul pulbere si mirodeniile.

In acest moment renuntam la mixer si cu o spatula, incorporam si afinele, cu miscari usoare de jos in sus.

In tava pe care deja am pregatit-o, adaugam compozitia astfel obtinuta iar deasupra adaugam o banana taiata longitudinal.

Coacem checul nostru la cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de 1 ora sau pana cand trece testul scobitorii.

Cand este gata, il scoatem pe un gratar si il lasam sa se racoreasca inainte de a-l taia.

Servim simplu sau langa o cana cu cafea sau lapte, dupa preferintele si poftele voastre!

Este super decios si v-ati asigurat si doza zilnica de colagen!!!!

Enjoy 💓

Va astept sa faceti o vizita si pe contul meu de INSTAGRAM

Un comentariu:

Ultimele comentarii