Am pregatit acest pandispan rapid cu fructe si ciocolata fara zahar, care este preferat de intreaga famile si care nu necesita foarte mult timp in bucatarie.
Intrucat pe 14 noiembrie este ziua internatioanala a diabetului, am vrut sa va arat ca putem pregati un desert foarte usor si foarte bun si fara sa utilizam zahar.
Ziua internationala a diabetului reprezinta o ocazie de constientizare a noastra, a tuturor, cu privire la aceasta afectiune care este din ce in ce mai raspandita si cu consecinte grave.
Este momentul in care fiecare dintre noi trebuie sa ne gandim cum putem reduce consumul de zahar.
Preventia presupune un stil de viata adecvat, cu o alimentatie sanatoasa, un consum de zahar cat mai redus, un orar de mese regulat, odihna suficienta, renuntarea la fumat si activitate fizica.
Fiecare mica schimbare in bine pe care reusim sa o facem in stilul nostru de viata, are efecte importante in preventia diabetului.
Vreau sa va arat ca azi avem alternative foarte sanatoase care inlocuiesc cu succes zaharul rafinat.
V-am mai povestit in trecut ca noi consumam astfel de produse de la Sweeteria.
Aceste produse au aparut din dorinta unor oameni de a oferi alternative pentru o alimentatie sanatoasa. Acestia ne ajuta sa eliminam din dieta noastra zaharul rafinat pe care il inlocuieste cu indulcitori naturali din stevia si eritritol (un indulcitor obtinut din porumb), cu 0 calorii si 0 indice glicemic.
Pot fi consumate fara griji si de diabetici.
Concluzia este ca avem cu ce, trebuie doar sa intelegem importanta
si sa incepem de undeva.
Si acum sa vedem cum facem pandispanul nostru pufos cu fructe :)
Ingrediente necesare:
- 4 oua
- 250 gr. faina
- 1/2 pachet praf de copt
- 100 gr. indulcitor
- 100 ml lapte
- 60 ml ulei
- esenta de vanilie
- ciocolata amaruie fara zahar
- 500 gr. fructe
Mod de preparare:
Pentru inceput curatam fructele, le scoatem samburii si le taiem in jumatati sau in felii (depinde ce fructe folositi)
In robot sau intr-un bol, mixam ouale impreuna cu indulcitorul si esenta de vanilie, pana obtinem o crema spumoasa.
Intr-un bol separat, amesteacam faina cu praful de copt.
La compozitia de oua, adaugam rand pe rand laptele si uleiul, pe care il turnam in fir subtire, alternativ cu faina.
Luam o tava in care asezam hartie pentru copt sau o tapetam cu faina daca nu avem o astfel de hartie.
In aceasta tava adaugam compozitia, iar deasupra punem bobitele de ciocolata si fructele.
Coacem pandispanul la cuptorul preincalzit, la 190 de grade, pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand trece testul scobitorii
Se lasa la racit si se serveste cu placere si pofta!
Enjoy💗
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Ultimele comentarii