16 septembrie 2021

Prăjitură răsturnată cu pere 🍐

Ingrediente necesare:
- 3-4 pere medii
- 3 oua
- 100 gr. zahar +2 linguri pt. caramelizare
-100 gr. faina
-100 gr. unt
-1 plic praf de copt
-esență de vanilie

Tăiem 🍐 în doua și le scoatem semințele după care le tăiem felii.

Într-o cratiță antiaderenta punem cele 2 linguri de zahar +1 lingura apa și lăsăm sa se caramelizeze la foc mic, după care aplecam vasul pana se întinde caramelul și pe margini. Când s-a răcit puțin, așezăm feliile de pere peste caramel, în cerc.


Pregătim aluatul astfel: 

Mixam ouăle cu zaharul și vanilia pana obținem o crema spumoasa, adăugăm untul topit, mixam, dupa care adăugăm faina amestecată cu praful de copt. 

Turnam aluatul peste pere și introducem prajitura la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand s-a rumenit frumos si a trecut testul scobitorii.

După ce este gata, o lăsăm sa se răcorească 10 minute și o rasturnăm pe un platou.

Servim lângă o cupa generoasa cu înghețată. 

 
Delicioasa!😍
 

Enjoy 💓

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii