Ingrediente necesare:
- 3-4 pere medii
- 3 oua
- 100 gr. zahar +2 linguri pt. caramelizare
-100 gr. faina
-100 gr. unt
-1 plic praf de copt
-esență de vanilie
Tăiem 🍐 în doua și le scoatem semințele după care le tăiem felii.
Într-o
cratiță antiaderenta punem cele 2 linguri de zahar +1 lingura apa și
lăsăm sa se caramelizeze la foc mic, după care aplecam vasul pana se
întinde caramelul și pe margini. Când s-a răcit puțin, așezăm feliile de
pere peste caramel, în cerc.
Pregătim aluatul astfel:
Mixam ouăle cu zaharul și vanilia pana obținem o crema spumoasa, adăugăm untul topit, mixam, dupa care adăugăm faina amestecată cu praful de copt.
După ce este gata, o lăsăm sa se răcorească 10 minute și o rasturnăm pe un platou.
Servim lângă o cupa generoasa cu înghețată.
Enjoy 💓
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Ultimele comentarii