Imi place foarte mult Humusul si il pregatesc destul de des. Este foarte hranitor si plin de beneficii pentru organism.
Din pacate la mine in casa sunt cam singura care mananca acest preparat. Uneori fiica-mea mai gusta, dar nu pot sa spun ca e la categoria preferata.
Se pregateste foarte usor si repede si il putem pastra in frigider pentru o gustare rapida ( chiar daca reteta clasica de humus indica ca acesta se serveste cald). Eu zic ca este cel mai delicios cand fiecare sa il serveste dupa preferintele proprii.
Iata reteta dupa care il pregatesc eu:
- 1 cana cu naut
- 2-3 linguri ulei de susan sau de masline
- 1 lingurita pasta tahini ( merge si fara daca nu aveti sau nu va place)
- 1 catel de usturoi
- jumatate de lamaie
- un praf de sare
- 1-2 linguri din zeama in care a fiert
- o lingurita chilli
Mod de preparare:
Atunci cand am mai mult timp folosc naut uscat pe care il pun la
inmuiat de cu seara . Il tin in apa de seara pana dimineata, pana cand se
umfla. Dimineata arunc apa in care a stat si il pun la fiert cu apa
proaspata pentru aproximativ 1 ora - 1 ora si ceva, pana devine moale.
Cand ma grabesc si sunt pe fuga, folosc humus gata fiert din conserva.
Adaug in blender boabele de naut impreuna cu pasta de susan(tahini), usturoiul, sarea, chilli dupa gust si pornesc blenderul la viteza mare.
Completez treptat uleiul si zeama de lamaie si daca humusul este prea tare, adaug 1 lingura sau doua din zeama in care a fiert nautul. Lamaia si sarea o adaugam dupa gustul.
Mixam bine pana obtinem o crema delicioasa.
Mixam bine pana obtinem o crema delicioasa.
Adaugam humusul intr-un bol, decoram cu praf de chilli si ulei de masline si servim cu paine prajita sau lipii libaneze.
Un deliciu!!!!!
Eu am folosit naut Sano Vita.
Daca vreti sa comandati si voi produsele Sano Vita o puteti face pe www.sanovita.ro
Introducand codul promotional 💥gatimimpreuna💥 veti beneficia de 15% reducere la fiecare comanda pe care o veti face.
Enjoy 💓
Buna! Eu voiam sa fac, dar nu gasesc pasta de tahini. M-ai convins.
RăspundețiȘtergereDraga mea, daca nu gasesti in magazine incearca in online. Eu am luat un borcanel de 200 gr si il tin in frigider pt ca nu se consuma asa repede si am vazut ca rezista bine.
ȘtergerePupici!
Azi fac. M-ai convins.
RăspundețiȘtergereMi-a iesit o pasta fada, dar acrisoara, insa a doua zi a avut gust de fasole batuta.
RăspundețiȘtergere:) Data viitoare il mai asezonezi cu una alta si poate ajungi la un gust care sa iti placa.
RăspundețiȘtergerePoti sa ii mai modelezi gustul din condimente (de ex menta, chimion etc)