6 ianuarie 2020

Salam de biscuiti


Bun gasit tuturor si la multi ani!!!
Sa avem cu totii un an extraordinar!

M-am gandit sa incepem anul cu o reteta usoara, iubita de toata lumea, care sa nu ne tina in bucatarie prea mult si care sa fie super delicioasa.

Iata reteta mea pentru deliciosul salam de biscuiti:

Ingrediente necesare:
 - 500 gr biscuiti Petit Beurre
- 200 ml lapte caldut
- 100 gr unt topit
- 100 gr zahar pudra
- 3 linguri cacao 
- 100 gr ciocolata simpla
- 50 gr rahat
- 100 gr curmale/ merisoare/ prune uscate 
- 100 gr nuca / migdale
- 50 gr nuca cocos pentru decor
- esenta vanilie

Mod de preparare:
Reteta aceasta imi aduce aminte de copilarie si sunt aproape sigura ca nu numai mie. 
Se pregateste in urmatorul fel:
Biscuitii Petit Beurre se maruntesc la robotul de bucatarie sau cu un facalet si se pun intr-un bol incapator.
Peste ei adaugam laptele cald, untul topit si toate celelalte ingrediente maruntite dupa preferintele fiecaruia.

Amestecam toate ingredientele in bol pana obtinem o compozitie omogena, bine inchegata.

Foarte important este sa gustati compozitia si sa o reglati de zahar dupa gustul vostru.
Dupa ce am pregatit compozitia, ne pregatim sa facem rulorurile astfel:
Pe masa de lucru intindem folie alimentara pe care presaram un strat generos de nuca de cocos, adaugam compozitia si o modelam intr-o forma cilindrica, rasucind folia cu tot cu compozitie si strangand bine la capete. Rasucim bine si facem cate un nod la fiecare capat.
  
Dam salamul la frigider pentru minim 2-3 ore si cand dorim sa il servim il taiem felii.
O reteta usoara si super delicioasa!


Enjoy 💓

3 comentarii:

Ultimele comentarii