11 decembrie 2019

Chiftelute cu piure de cartofi


Este un preparat pe care stiu sigur ca fetita mea il va manca cu placere la masa de pranz .
Chiar daca pregatesc uneori tot felul de bunatati, ea este destul de mofturoasa, iar preparatele ei preferate raman tot mancarurile clasice :)

                                  Va invit sa ma urmariti si pe pagina de  Facebook  si Instagram

Iata reteta dupa care am pregatit chiftelutele:
Ingrediente necesare:
- 1 kg carne
- 2 oua
- 3 linguri piure de cartofi rece
- cimbru, sare, piper
- patrunjel verde
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- faina
- ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Punem carnea in robot si o tocam fin. Daca nu detineti un robor, puteti cumpara carnea direct tocata, de pui sau porc in functie de ce va place.
Intr-un bol punem carnea tocata peste care adaugam ouale, condimentele, ceapa data pe razatoarea mica, usturoiul maruntit fin si cele 3 linguri de piure. Foarte multa lume foloseste in compozitie paine inmuiata in lapte in loc de piure, insa mie imi place mai mult cu piure. Puteti folosi din piureul ramas sau puteti face unul proaspat.

Amestecam bine toate ingredientele si formam bilute de marime potrivita.


Punem o tigaie cu ulei la incins.
Bilutele de carne le tavalim prin faina si le punem la prajit in uleiul incins.

Putem sa le aplatizam putin in palma sau sa le prajit rotunde.
Dupa ce s-au rumenit frumos, le scoatem pe un prosop de hartie pentru a trage surplusul de ulei.


Le servim impreuna cu o salata asortata si piure de cartofi. Putem sa le adaugam si intr-un sos de rosii, daca va plac mai mult asa.

Este un preparat simplu, clasic si usor de pragatit.
Enjoy 💓

3 comentarii:

Ultimele comentarii