26 ianuarie 2019

Cornuri cu ciocolata

Ingrediente necesare:
- 750 gr faina
- 3 oua
- 200 ml lapte
- 150 ml ulei
- 20 gr drojdie uscata
- 100 gr zahar
- coaja de la o lamaie
- esenta vanilie
- un praf de sare

De obicei eu pregatesc acest aluat pentru cornuri la masina de facut paine. Asez in bolul masinii toate ingredientele incepand cu cele umede si terminand cu faina si drojdia si pornesc masina la programul pentru framantat.
Daca aveti masina de paine puteti proceda la fel (este foarte simplu si nu murdariti prea multe vase :) ), sau puteti framanta aluatul la mana astfel:
Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si amestecam cu o lingura pana cand aceasta se dizolva bine.
Intr-un vas incapator asezam faina, facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia pe care am activat-o anterior cu putin lapte caldut. Peste drojdie adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie si vanilia si incepem incet, incet sa incorporam aceste ingrediente adaugand si laptele putin cate putin, amestecand cu mana. Adaugam si uleilul putin cate putin, praful de sare si frământă bine cu mana pana cand  aluatul devine omogen. Cand aluatul capata o consistenta mai omogena, îl mutam pe masa de lucru si framantam bine cu mana pana cand toate ingredientele se incorporeaza foarte bine( aproximativ 10 minute).
La final aluatul este moale, suplu si nelipicios.
Punem aluatul intr-un vas, il acoperim cu un prosop de panza si il lasam la dospit aproximativ 40-60 de minute.
Dupa ce este bine dospit, il scoatem din bol, il framantam foarte putin si il impartim in bucati potrivite.
Aceste bucati de aluat le intindem cu un facalet, in forma rotunda si taiem cu cutitul in mai multe triunghiuri ( un cerc de aluat pe care il taiem prima data in doua, după îl taiem in patru si inca o data fiecare sfert il taiem in jumatate)
Pentru umplutura puteti folosi crema de ciocolata, dulceata, rahat, branza, orice va face placere.
Eu folosesc de obicei crema de ciocolata facuta in casa sau crema de ciocolata din comert ( gen Finetti)
Adaugam cate o lingurita de crema pe fiecare triunghi si rulam pana obtinem un cornulet mai mare.
Asezam cornurile intr-o tava cu hartie de copt, le lasam sa creasca pe tava aproximativ 10 minute, dupa care le ungem cu galbenus de oua batut sau presarăm un praf de zahar si le coacem la cuptorul preincalzit pana se umfla si devin aurii.
Dupa ce s-au copt frumos, le scoatem din cuptor si le pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii