Este sezonul merelor!!!!!! Le gasim in piata peste tot si sunt mere romanesti, aromate si gustoase.
Cum va suna combinatia de mere, caramel, scortisoara, anason....... mmmmmmm, mie imi suna a combinatie delicioasa!!!!!!
Sa purcedem, zic :) :) :)
Ingrediente necesare pentru blat :
- 5 oua
- 5 linguri de zahat
- 2 linguri de ulei
- 6 linguri cu faina
- coaja de lamaie
- 1/2 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
Pentru umplutura:
- 1kg si jumatate de mere
- 200 gr zahar
- 100 gr unt
- un praf de scortisoara
- 1 steluta de anason
- 2-3 cuisoare
Mod de preparare:
Decojim merele si le taiem felii, eliminand semintele si mijlocul lemnos.
Intr-o cratita punem zaharul impreuna cu mirodeniile si cand caramelul devine lichid luam de pe foc si adaugam untul.
Amestecam usor, adaugam feliile de mar si tinem la foc mic aproximativ 5 minute pana cand merele se caramelizeaza si devin putin moi, dupa care dam cratita deoparte, lasam sa se racoreasca merele si ne apucam de blat.
In bolul robotului de bucatarie Kenwood Chef Titanium adagam ouale si zaharul si le mixam impreuna pana cand isi dubleaza volumul. Rand pe rand adaugam uleiul, coaja de lamaie si esenta de vanilie si mixam in continuare pana obtinem o compozitie cremoasa.
Dupa, scadem viteza de mixare a robotului la viteza 2 si incorporam in compozitie faina amestecata cu praful de copt.
In tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit 20/25 cm) adaugam merele caramelizate cu tot sosul caramel din cratita, nivelam bine si adaugam deasupra compozitia de blat.
Dam tava la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute. Dupa ce am facut testul scobitoarei si ne-am asigurat ca blatul este copt, scoatem tava, o lasam sa se racoreasca dupa care rasturnam prajitura pe un platou si o lasam sa se raceasca complet.
Sosul caramel care a ramas in tava se va scurge in blat si il va insiropa.
Daca doriti, o puteti servi simpla sau impreuna cu o lingura generoasa de frisca obtinuta din smantana prospata de casa.
Pofta buna!!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Ultimele comentarii