15 august 2018

Prajitura TOSCA


Ingrediente necesare:

- 8 oua
- 200 gr zahar + 8 linguri zahar pentru crema
- 100 gr mac
- 50 gr nuca de cocos
- 4 linguri faina
-1 lingurita praf de copt
- 1 plic budinca de vanilie( sau 2 lingurite amidon)
- esenta de vanilie
- 300 ml lapte
- 200 gr unt
- 300 gr biscuiti
- 250 gr ciocolata + 3 linguri cu lapte
- 1 ceasca cu cafea sau ness

Mod de preparare:
Blatul:
Albusurile se zbat spuma cu un praf de sare pana se intaresc.
Se adauga treptat 200 gr zahar si se mixeaza in continuare.
Dupa ce acest amestec s-a transformat intr-o bezea tare, se renunta la mixer si se foloste o spatula.
Se adauga, amestecand usor cu spatula de jos in sus, macul, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt.
Aceasta compozitie se toarna intr-o tava 35x25 in care am pus hartie de copt si se da la cuptor la 200 grade pentru aproximativ 15-20 de minute.
Dupa ce s-a copt, se lasa la racit in tava.
PS. Eu am folosit tava de la aragaz care este mai mare decat 35x25 si am marit cantitatile cu inca 1/2.

Crema:
Intr-o cratita cu baza groasa se mixeaza cele 8 galbenusuri ramase cu cele 8 linguri de zahar.
Dupa ce zaharul s-a topit, se adauga praful de budinca (sau amidonul), vanilia si laptele si se pune cratita pe foc mic amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa.
Dupa ce s-a ingrosat, se acopera cu folie de plastic (direct peste crema) pentru a nu face pojghita si se lasa la racit.
Dupa ce crema s-a racit se incorporeaza untul si se amesteca energic cu telul sau cu mixerul.

Asamblarea:
Se indeparteaza hartia de copt de sub blatul racit si se asaza blatul in tava in care s-a copt.
Peste el se intinde uniform crema.
Biscuitii se insiropeaza usor in cafea si se asaza la rand peste crema formand un nou blat.
Ciocolata se pune impreuna cu cele 3 linguri cu lapte pe foc si se topeste.
Dupa ce s-a topit, se intinde uniform peste stratul de biscuiti.
Se poate presara deasupra nuca macinata, migdale, mac.... ce aveti inspiratie.
Prajitura se da la frigider pentru minim 2 ore dupa care se poate servi.

Este foarte usor de pregatit si foaaaaarte delicioasa!
Pofta buna!!!!!


4 comentarii:

Ultimele comentarii