Ingrediente necesare:
Blatul:
- 10 albuşuri de ou bătute spumă
- 400 g de zahăr
- 300 g de nucă
măcinată
- 4 lingurite faina
Crema:
- 10 gălbenuşuri de ou
- 200 g de zahăr
- 4 linguri de făină
- 400 ml de
lapte
- 1 fiolă cu esenţă de vanilie
- 400 g de unt fără sare
- 2 lămâi
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Blatul: Într un bol mare de sticlă, bateţi 5 albuşuri spumă cu 200 g de
zahăr şi la sfârşit încorporaţi 150 g de nucă măcinată.
Ungeţi cu unt tava mare
de la aragaz si îmbrăcaţi o în hârtie de copt.
Turnaţi compoziţia de blat în tavă, nivelaţi-o şi introduceţi la cuptor
la 180° C, timp de 50 de minute.
Scoateţi din cuptor, răsturnaţi blatul
rezultat pe masă, înlăturaţi hârtia de copt şi ungeţi cu unt.
Din restul
ingredientelor mai preparaţi, în aceeaşi manieră, încă o foaie.
Crema: Într un oală de mărime medie, amestecaţi zahărul, făina, gălbenuşurile cu laptele, sarea şi fierbeţi la bain marie, la foc mic, amestecând încontinuu, până când obţineţi o cremă tare şi omogenă.
Îndepărtaţi
de pe foc şi lăsaţi să se răcească.
Într un bol, frecaţi untul spumă, adăugaţi
coaja rasă şi zeama de la cele 2 lămâi.
Adăugaţi această compoziţie peste crema
complet răcită şi amestecaţi cu mixerul foarte bine, până la omogenizare.
Se
întinde crema obţinută între cele două blaturi şi se pune la frigider pentru 24
de ore.
Prăjitura se taie în
bucăţi pătrate şi se pudreaza cu zahar.
Un deliciu!!!!
Chiar ca este un deliciu,arata super bine.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Super bine arata ! :)
RăspundețiȘtergereDaca ai stiiiiiiii cat este de delicioasa!!!!!!!!
Ștergere:))
puuup
Am facut prajitura , dar blatul nu mi-a iesit prea bine .Oare unde am gresit????
ȘtergereIn ce sens nu ti-a iesit prea bine?
ȘtergerePoate l-ai copt prea mult???
Atentie, asa cum se vede si in poze, nu este un blat gros. Este o foaie destul de subtire, dar tare buna :)
Sunt curioasa sa imi spui ce nu a iesit bine.
Te pup