5 martie 2012

Chec cu dovleac

Ingrediente necesare:

- 370 g piure de dovleac copt
- 360 gr faina
- 225 gr zahar
- 2 oua
- 100 gr unt
- 150 ml lapte
- 1 1/2 praf de copt
- 1 lingurita ghimbir
- esenta de vanilie
- un praf de sare


Mod de preparare:


Dovleacul il taiem in fasii si il punem in tava de cuptor tapetata cu hartie copt . Il bagam in cuptorul preincalzit la 200 grade si il lasam pana se inmoaie bine . Dupa ce s-a racit il pasam astfel incat sa rezulte un piure fin.

Amestecam ouale cu zaharul, adaugam untul topit si racit, piureul de dovleac rece, ghimbirul, un varf de sare si vanilia.
Faina amestecata cu praful de copt o dam prin sita si o adaugam aluatului, adaugam laptele si mixam bine.
Punem aluatul in forma tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptorul preincalzi la 170 grade pentru 45-50 minute.
Are o aroma deosebita si o culoare minunata!

4 comentarii:

Ultimele comentarii