22 octombrie 2011

Mere coapte


O reteta extrem de simpla, dar plina de minunatele arome ale toamnei....

Ingrediente necesare:

- 6 mere
- 6 lingurite zahar brun
- scortisoara
- miere

Mod de preparare:

Spalam merele sub jet de apa si le uscam cu un prosop de hartie.
Eliminam căsuţa cu seminţe cu grijă, cu un cuţit subtire.
În mijloc punem scorţişoară  si zahar brun.

Aşezam merele într-o tavă unsă sau in care am pus hartie pergament şi lăsam la foc mediu pana se coc.
Merele se scot cu grijă din tavă cît sînt calde şi se servesc stropite cu miere si eventual un praf suplimentar de scortisoara.

8 comentarii:

  1. Si mie imi aduce aminte de copilarie aceasta reteta!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce multe mere coapte mancam la bunici la tara.Mi-ai adus aminte de clipele frumoase din copilarie.O seara minunata iti doresc.Daca-ti face placere poate ma vizitezi si tu.

    RăspundețiȘtergere
  3. DiaMar, asta si vroiam..... sa ne aducem aaminte de copilarie!!!!
    O seara frumoasa!!!!
    Te-am vizitat cu mare drag si te-am trecut in lista mea de bloguri!!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine te-am gasit Mihaela!Stau un cartier mai incolo:)Imi plac retetele tale!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ai venit Teo!!!!
    Ma bucura vizita ta si mai ales ma bucura faptul ca iti plac retetele mele :)
    Esti din Craiova?

    RăspundețiȘtergere

Ultimele comentarii