- 3 gutui
- 150 gr zahar brun
- 500 ml apa
- 2 linguri faina
- copanele de pui ( optional)
Mod de preparare:
Gutuile se taie felii si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei.
Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul.
Se face un sos adaugand peste zaharul caramelizat apa si 2 linguri de faina dizolvate in putina apa.
Adaugam si feliile de gutui si lasam totul sa fiarba 10 minute la foc mic.
Daca alegeti sa folositi si copanele de pui, le inabusim intr-o craticioara cu putin ulei si le adaugam in mancarica de gutui.
Punem totul intr-un vas rezistent si dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Pofta buna!!!!
Stiu ce gust bun are papica ta.Pupici!
RăspundețiȘtergereMa bucur!!!!!
RăspundețiȘtergereAceasta mancarica este printre preferatele sotului :)
Arata grozav. Mancarea de gutui este una dintre preferatele mele. Mie, personal, mi se pare ca se completeaza mult mai bine cu minzat (sau carne de vita).
RăspundețiȘtergereMultumesc!
RăspundețiȘtergereSa fiu foarte sincera, eu nu ma omor dupa acest gem de mancare dulce, dar este preferata sotului la fel ca cea de prune uscate.