21 septembrie 2011

Ketchup aromat

Ingrediente necesare:

- 5 kg rosii bine coapte
- 3 kg ardei capia rosii
- 10 cepe
- oregano
- busuioc
- piper rosu si negru
- cimbru
- maghiran
- sare

Mod de preparare:

Rosiile se oparesc putin si se curata de pielite.
Ardeii capia se coc pe gratar sau in cuptor, dupa care se curata de pielite si seminte.


Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in cateva linguri bune de ulei.
Rosiile si ardeii bine curatati se zdrobesc in robot sau cu blenderul, se amesteca cu ceapa calita si mirodeniile si se pun la fiert pentru aproximativ 1 ora, pana cand amestecul mai scade.


Cand este gata, se pune in borcane, se infileteaza bine si se sterilizeaza la bain marie sau in cuptorul incins pentru aproximativ 1 ora.
Dupa ce oprim flacara, acoperim cu ceva calduros si lasam asa pana a doua zi cand punem borcanele in camara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii