31 august 2011

Rosii uscate

Ingrediente necesare:

- 1 kg rosii mici
- sare grunjoasa
- piper
- 2 catei de usturoi
- crengute de cimbru
- busuioc
- 1 ardei iute
- ulei de masline

Mod de preparare:

Se aleg rosii mici, dintr-un soi cu multa pulpa si mai putini samburi .
Se spala bine, se absorb cu servetele si apoi se taie in doua pe lung.
Se aseaza in tava cuptorului cu taietura in sus si cu spatiu intre ele (sa nu se atinga).
Se presara cu sare grunjoasa si putin piper.


Se dau la cuptor la foc minim si se lasa aproximativ 3 ore, in functie de marime. Le verificati din cand in cand. Cand sunt gata nu trebuie sa fie tari, trebuie sa fie inca flexibile, ca si stafidele.


Se aseaza rosiile inghesuite intr-un borcanel, introducand printre ele usturoiul intreg, rondele de ardei iute si ierburile . Se toarna ulei de masline pana sunt perfect acoperite. Eu am folosit ulei de masline cu ierburi aromate.


Se tine la frigider si se consuma in cca 1 luna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii