16 iunie 2011

Chiftelute de dovlecei si cascaval


Ingrediente necesare:

- 2 dovlecei
- 1 ou
- cascaval ras
- 2 catei usturoi
- patrunjel tocat
- sare, piper

Mod de preparare:

Curatam dovleceii de coaja si ii faramitam la robot sau ii dam pe razatoare.


Ii presaram cu un praf de sare si ii lasam la scurs pentru 10 minute. Daca ne grabim ii stoarcem bine in mana pentru ca vor lasa apa.
Dovleceii astfel pregatiti ii amestecam cu cascaval ras, un ou, patrunjel tocat fin, usturoiul pisat, sare si piper.
Am vazut multe retete in care se folosea faina in loc de cascaval. Puteti alege ce varianta doriti, dupa preferinte.
Punem uleiul la incins intr-o craticioara.
Cu o lingura luam din compozitia de dovlecei care este putin moale si punem chiftelutele la prajit.


Le rumenim pe ambele parti dupa care le scoatem pe hartie la scurs.
Noi le-am servit calde presarate cu parmezan.

2 comentarii:

  1. Chifteleutele ti-ai iesit tare bine.Le ador.De fapt tot ce este c dovlecei :)
    Trebuie sa fc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Maya!
    Si noua ne plac foarte mult preparatele cu dovlecei.
    Aceasta varianta de chiftelute este tare bunuta. Mie imi place mai mult decat cele in care se pune faina.
    Te pup si spor la treaba :)

    RăspundețiȘtergere

Ultimele comentarii