20 iunie 2010

Varza calita cu ciolan afumat - ca in Oltenia

Ingrediente necesare:
- 1 ciolan afumat
- 2 verze murate
- 2 cepe mari
- pasta de tomate
- foi de dafin
- sare, piper
- cimbru 


Mod de preparare: 
Ciolanul se spala bine cu apa calda, se feliaza si se pregateste pe grill.
Intr-o cratita incapatoare cu ulei se calesc cepele impreuna cu cateva linguri de apa . Cand ceapa a devenit sticloasa, se pune pasta de tomate si se caleste cateva minute, dupa care se adauga varza murata spalata in prealabil si tocata marunt. Se amesteca continuu pentru a nu se prinde. Daca nu doriti ca varza sa iasa calita ci doar fiarta, puneti doua pahare de apa si fierbeti la capac.
Ciolanul pregatit la grill se pune in varza care se caleste , mestecand continuu aproximativ 20 de minute stropind varza cu cate o lingura - doua de apa din cand in cand, dupa care se pun mirodeniile si se da la cuptor pana cand este facuta bine.
Se serveste cu mamaliga si un pahar de vin.  



3 comentarii:

  1. Asta da bunatate, pacat ca la mine se gaseste greu varza murata si nu pap decat eu, dar cand o veni vremea am sa incerc reteta ta. Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur tare mult ca ti-a placut.
    Si noua ne place, muuuuult.
    Pupicei si pt tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. MA GINDESC NUMAI SI IMI SALIVEAZA GURA

    RăspundețiȘtergere

Ultimele comentarii