Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 10 oua
- 10 linguri zahar
- 10 linguri faina
- 2 plicuri zahar vanilat
Se separa ouale. Se bat albusurile spuma peste care se adauga zaharul treptat si se amesteca bine. Pe rand se adauga si galbenusurile dupa care punem faina treptat si zaharul vanilat.
Asezam aceasta compozitie in tava de tort si dam la cuptor la foc iute in primele 15 minute. Se tine aproximativ 40 minute .
Pentru crema:
- 400 gr. zahar
- 8 linguri apa
- 1 litru lapte
- 9 linguri faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2linguri cacao
- 1 pachet margarina
- 1 cutie ananas
- 200 gr nuci
- frisca pentru decor
Se caramelizeaza zaharul cu 8 linguri de apa la foc incet.
Separat se ia 1/2 litru lapte rece in care se adauga faina amestecandu-se bine pentru a nu face cocoloase.
Cealalta jumatate de litru de lapte se pune pe foc la fiert impreuna cu zaharul vanilat. Dupa ce a fiert, se adauga peste cealalta compozitie de lapte rece si intreaga compozitie se pune peste zaharul caramelizat ( care bineinteles ca este pe foc).
Se amesteca continuu la foc mediu pana se ingroasa dupa care se adauga cacaoa.
Se ia de pe foc si se adauga margarina si nuca macinata.
Dupa ce s-a racit, blatul de tort se taie in trei bucati egale si se asambleaza in felul urmator.
Se insiropeaza blatul cu zeama de compot, se adauga un strat generos de crema, peste crema se pun bucati de ananas tocate marunt si asa mai departe pana terminam cu blatul.
Intreg tortul se imbraca in frisca si se decoreaza cu nuci si ananas sau dupa preferinte.
Tare frumusel tortuletul si cred ca gustul a fost minunat. Felicitari, pupicei
RăspundețiȘtergereMultumesc!
RăspundețiȘtergereAre un gust delicios!
Te pup