Ingrediente necesare:
- 4 oua
- 250 gr. faina
- 1/2 pachet praf de copt
- 200 gr. zahar
- 100 ml lapte
- 60 ml ulei
- 1 pachet zahat vanilat
- 500 gr. capsuni
Mod de preparare:
Se bat ouale bine impreuna cu zaharul , se adauga laptele, uleiul turnat incetul cu incetul, alternativ cu faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.
Separat se curata fructele, se taie in jumatati si se pun la scurs.
Se ia o tava ( eu am folosit forma de tort), se imbraca in hartie pergament sau se tapeteaza cu faina, se adauga compozitia, iar deasupra se pun capsunile care se trec printr-un praf de faina pentru a nu se duce la fund.
Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 20 de minute.
Dupa ce s-a racit, se taie si se pudreaza cu zahar.
in reteta sunt mentionate 4 oua in timp ce in poza sunt 5 oua. Puteti confirma numarul exact de oua pentru aceasta prajitura?
RăspundețiȘtergereMultumesc!
Ioana
Aveti dreptate :)
ȘtergereNumarul exact de oua este 4, asa cum este scris in reteta.
Uneori,in fuctie de ce tava folosesc pentru copt mai ajustez cantitatile si probabil asa s-a intamplat si cu fotografia :))