Ingrediente necesare:
- 1 kg carne tocata
- 10 ardei grasi
- 3 cepe mari
- o canuta orez
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 ou
- cimbru
- patrunjel
- sare, piper
Ardeii se spala si se scobesc de cotoare si seminte.
Umplutura: In putin ulei se caleste ceapa si cand s-a rumenit se adauga pasta de tomate si cateva lingui de apa. Se calesc impreuna cateva minute, dupa care se adauga orezul spalat in prealabil si se mai amesteca 2-3 minute dupa care se pune patrunjelul tocat marunt si se da la racit.
Dupa ce s-a racit prajeala se amesteca cu carnea tocata, oul, cimbru, sare, piper. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii. Dupa ce am umplut ardeii se dau cu partea scobita prin faina ( pentru a nu iesii carnita afara ) si se pun intr-o cratita cu apa. Se dau la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Cand sunt aproape gata, in apa in care au fiert la cuptor ardeii, se pune 1 lingura de faina amestecata cu suc de rosii ( sau pasta de tomate cu apa) si se mai da la cuptor aproximativ 10-15 min. pana cand ardeii sunt facuti bine.
Se servesc cu iaurt sau smantana.
Arata super!!! Maine asta am in meniu....Sper sa arate si ai mei la fel de bine ca ai tai!
RăspundețiȘtergereInseamna ca maine vin la masa :)))
RăspundețiȘtergereSunt convinsa ca iti vor iesi deliciosi!
Astept impresii dupa.
Pup
Chiar mi-au iesit deliciosi...Te astept la masa...mai sunt cativa...dar grabeste-te:))
RăspundețiȘtergereYamiiii!!!!
RăspundețiȘtergereAzi nu mai apuc sigur, dar maine ma mai primesti ? :)))