15 martie 2010

Spaghete bolognese


Aceasta reteta am gasit-o pe internet si imi place tare mult.

Ingrediente
Pentru sos:
4 linguri de ulei
1 ceapă
4 căţei de usturoi
50 ml apă
piper , sare, oregano, busuioc
250 g carne de porc
250 g carne de vită tocată
200 g pastă de tomate
Pentru paste:
2 l apă
1 linguriţă de sare
50 ml ulei
300 g spaghete crude
Pentru ornare:
busuioc proaspăt
caşcaval răzuit sau parmezan

Mod de preparare:

Ceapa si usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Incălzim uleiul, călim ceapa, adăugăm usturoiul pisat şi imediat adăugăm apă ca să nu se ardă usturoiul. Amestecăm carnea tocată, sarea, piperul şi condimentele. Călim sub capac carnea, timp de 15-20 minute, până e gata – completăm cu apă dacă e necesar, după care adăugăm pasta de tomate. Prăjim câteva minute şi împreună cu pasta de tomate. Dacă este nevoie, mai putem adăuga puţină apă înainte să luăm tigaia de pe foc. Cu acestea e gata sosul! Fierbem spaghetele în apă uşor sărată şi cu puţin ulei, aproximativ 10-20 minute, după care le stoarcem şi le clătim cu apă rece. Servim sosul amestecat cu spaghetele, presărând puţin caşcaval deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii