Ingrediente:
- 3 mere
- 8 linguri de zahar
- 5 oua
- 5 linguri faina
Mod de preparare:
In cratita in care se face blatul se caramelizeaza 3 linguri de zahar, iar caramelul se intinde bine pe peretii cratitei si se da la rece.
Merele se curata de coaja, se taie felii si se aseaza pe fundul cratitei ( peste zaharul caramelizat), astfel incat sa acopere intreaga suprafata.
Albusurile se bat spuma, se adauga cele 5 linguri de zahar si se bate pana devine o bezea tare.
Se adauga galbenusurile si apoi faina.
Acest aluat se toarna peste mere si se da la cuptor, care trebuie sa fie bine incins, cca. 45 de minute.
Acest aluat se toarna peste mere si se da la cuptor, care trebuie sa fie bine incins, cca. 45 de minute.
Dupa ce este copt, se rastoarna imediat pe un platou.
Daca blatul nu este suficient de siropat de la caramel, se foloseste putina zeama de compot.
Cine doreste, poate imbraca intreg tortuletul in frisca.
Este un desert foarte usor de facut, dar delicios!!!!!
RăspundețiȘtergerebuna reteta,chiar ieri am facut un astfel de tort,doar ca merele le-am copt putin la cuptor,cu zahar si scortisoara .........felicitari pt blog....apropo sunt 'gotzilia'
RăspundețiȘtergereBuna.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut reteta mea.
Este delicios si usor de facut. A castigat si un premiu aceasta reteta.
Nu am incercat sa coc merele separat, dar este o idee.
Te pup
dar fara zaharul ala pe margini..nu se poate?
RăspundețiȘtergereProbabil ca se poate. Eu nu am incercat.
RăspundețiȘtergereZaharul acela are rolul de a carameliza merele si a insiropa blatul.
L-am facut alaltaieri si a fost delicios!!!! L-am mancat rapid:))
RăspundețiȘtergereEheeee, vezi ca se poate draguta sa stim cum ti-a iesit ??? :))
RăspundețiȘtergereMa bucur ca l-ai incercat si mai ales ca v-a placut.
Puuup