14 februarie 2009

Pulpa de caprioara la cuptor



Ingrediente necesare:

- o pulpa de caprioara
- 1 litru vin rosu
- 1 pahar otet
- cimbru
- busuioc
- sare
- boabe piper
- rozmarin
- foi dafin
- morcovi
- pastarnac
- ceapa
- telina
- slanina
- usturoi
- un pahar ulei

Mod de preparare:

Se pune carnea de caprioara la marinat o zi - doua intr-un bait format din: vin, otet, mirodenii, legumele taiate rondele, usturoi si sare.


Din cand in cand se intoarce de pe o parte pe alta pt a se macera bine.
Dupa doua zile, se scoate carnea din bait, se sterge bine si se aseaza intr-o tava potrivita. Se impaneaza cu slanina si usturoi si se unge cu ulei


In tava se mai adauga un pahar de vin rosu, foi de dafin, cimbru, sare, boabe de piper, putin ulei si 2 pahare din zeama in care a stat carnea la macerat, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc domol pentru cateva ore. Din cand in cand se stropeste friptura cu sosul din tava, iar daca sosul seaca prea mult se mai adauga zeama de la macerat.
Cand carnea este bine patrunsa, se scoate pe un platou, se taie felii si se serveste cu diverse garnituri.