Ingrediente necesare:
- 6 oua
- 200 gr zahar + 4 linguri de zahar pt caramel
- 1 litru lapte
- 1 zahar vanilat
- 4 linguri apa
Mod de preparare:
Cele patru linguri de zahar se pun in cratita la foc mic cu 4 linguri de apa. Cand zaharul incepe sa se topeasca si sa se caramelizeze bine, se intoarce cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca.
Intr-un vas se amesteca cu mixerul ouale, zaharul, laptele si zaharul vanilat , iar compozitia rezultata se pune in cratita peste zaharul ars.
Cratita cu compozitia se da la cuptor si se coace pe abur (se pune o cratita mai larguta decat cea in care este compozitia, in care se pune apa si in aceasta cratita cu apa punem cratita cu compozitia de crema)
Se da la cuptor la foc mediu 30-40 de minute pana se leaga bine.