facebook

18 iunie 2019

Prajitura cu zucchini

Cred ca v-am mai spus cat de mult imi plac dovleceii, fie ca sunt romanesti, zucchini, galbeni, etc.
Suntem in plin sezon, s-au facut si zucchini din gradina mamei asa ca pregatim destul de des tot felul de preparate cu acestia.
De data aceasta am facut o prajitura cu zucchini si ciocolata despre care mama mea imi tot spunea ca ea o pregateste si ca este super buna.
In weekendul acesta iata ca am incercat-o si eu si bine am facut pentru ca este super buna :)
Iata reteta:

Ingrediente necesare:
- 300 gr dovlecei zucchini
- 3 oua
- 150 gr zahar
- 150 ml ulei
- 300 gr faina
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 10 gr praf de copt
- 100 gr nuca macinata
- 50 gr nuca faramitata in bucati mai mari
- 2 lingurite scortisoara
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- 200 grame ciocolata + 2 linguri lapte, pentru glazura

Mod de preparare:
Pentru inceput spalam bine dovleceii si ii dam pe razatoarea mare. Ii punem intr-o sita si ii lasam la scurs aproximativ jumatate de ora.
Intr-un bol incapator mixam ouale impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pana cand capata o consistenta cremoasa, dupa care in fir subtire adaugam uleiul si mixam in continuare pana cand s-au amestecat bine.
Intr-un bol separat amestecam faina cu praful de copt, scortisoara si bicarbonatul de sodiu dupa care le trecem printr-o sita pentru a se amesteca bine.
Amestecul de ingrediente uscate il adaugam treptat in compozitia lichida si mixam.
Dupa ce am finalizat cele de mai sus renuntam la mixer si cu o spatula incorporam in compozitie si zucchini, nuca macinata si bucatile de nuca mai mari.
Asezam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit.
Coacem prajitura la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand scobitoarea este uscata ( in functie de cuptorul fiecaruia).
Dupa ce prajitura s-a copt, o scoatem pe un gratar si o lasam sa se raceasca pana cand pregatim glazura de ciocolata.
Intr-o craticioara mica adaugam ciocolata maruntita si cele 2 linguri cu lapte si amestecam continuu la foc mic pana cand aceasta se topeste.
Adaugam glazura peste prajitura si o dam la frigider pentru jumatate de ora pentru a se intari glazura, dupa care o servim cu maaaaare pofta :)
A doua zi mi s-a parut ca este si mai delicioasa.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii