facebook

6 aprilie 2019

Mancare de spanac


In aceasta perioada este o adevarata bogatie in piata. Gasim tot felul de trufandale de primavara care sunt si extrem de sanatoase.
Azi am facut piata si m-am intors cu bratele pline de frunze, urzici, spanac, leurda, ceapa verde, ridichii si tot ce am gasit de sezon, de prin gradinile bunicutelor, pe care abia le culesesera.
Sunt atat de bune pentru revitalizarea organismului dupa perioada de iarna, incat ar trebui sa le introduceti in meniu cat de des puteti.

Azi am pregatit rapid o delicioasa mancarica de spanac.
Iata reteta mea:

Ingrediente necesare:
- spanac proaspat ( cat de mult doriti)
- cateva fire de ceapa verde sau o bucata de praz
- 1 ardei capia
- rosii in bulion
- 2 fire usturoi verde
- patrunjel
- sare 
- 1 lingurita de amestec de legume uscate 

Mod de preparare:
Spalam spanacul sub jet de apa rece si eliminam coditele daca acestea sunt lungi.
Intr-o tigaie tip wok ( sau de care aveti) adaugam o lingura de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt impreuna cu ardeiul si 1 lingurita de amestec de legume uscate (optional). Dupa ce acestea s-au inmuiat bine, adaugam cateva rosii in bulion tocate marunt impreuna cu o cescuta de suc de rosii si fierbem cateva minute amestecand. Eu folosesc rosii in suc de rosii pregatite in casa prin sterilizare, fara sare sau alti conservanti .
Dupa ce au fiert cateva minute adaugam frunzele de spanac si amestecam usor cu o lingura de lemn. Spanacul se va gati destul de rapid. Cand mancarica este gata, adaugam usturoiul si patrunjelul tocate marunt, amestecam si mancarea este gata.
Se pregateste foarte rapid si este sanatoasa si delicioasa.
Profitati la maxim de verdeturile pe care le gasim in piata sau in gradina, in aceasta perioada.

Amestecul de legume uscate de la Sano Vita, contine ingrediente naturale, precum ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel radacina, patrunjel frunze, rosii si telina. Fara adaos de sare. Fara conservanti. Fara glutamat. Il recomand si il puteti folosi cu incredere. Niciunul din ingrediente nu provine din culturi modificate genetic.
Daca vreti sa comandati si voi produsele Sano Vita o puteti face pe www.sanovita.ro
Introducand codul promotional 💥gatimimpreuna💥 veti beneficia de 15% reducere la fiecare comanda pe care o veti face.
Primavara frumoasa tuturor!!!!!


Un comentariu:

Ultimele comentarii