facebook

24 aprilie 2019

Friptura de miel

La noi in familie se mananca carne de miel, motiv pentru care aceasta friptura este nelipsita de pe masa de Pasti.
Mananc oricand cu mare pofta o bucata de friptura de miel la cuptor sau cotlete la gratar.
Iata cum prepar eu friptura de miel la cuptor:

Ingrediente necesare:
- carne de miel ( pulpa, coaste, cotlete sau orice bucata va place) 
- 1 pahar cu vin
- 1/2 pahar cu apa
- cativa catei de usturoi
- sare, piper
- cimbru
- rozmarin 
- ulei

Spal carnea de cu seara si o sterg cu un prosop de hartie. O impanez din loc in loc cu usturoi( fac mici buzunarase in carne in care introduc usturoi), o ung cu ulei si condimente, o acopar cu o folie de plastic si o las in frigider pana a doua zi.
Toate mirodeniile vor patrunde mai bine in carne.
A doua zi adaug apa si vinul in tava, acopar cu o folie si gatesc carnea la cuptor la 190-200 de grade, pe indelete.
Din cand in cand o mai intorc sau o mai stropesc cu lichidul din tava.
Cand carnea este foarte bine patrunsa(se desprinde cu usurinta de pe os), iau folia de pe tava si o mai las la foc iute 10-15 minute sa se rumeneasca. La sfarsit putem arunca deasupra cateva fire de usturoi verde tocat.
Este delicioasa, usor de pregatit, iar aromele......mmmmm, imi ploua in gura deja :)

Pofta buna si Sarbatori minunate!!!!!

2 comentarii:

Ultimele comentarii