facebook

10 februarie 2019

Bulgur cu legume

Bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grâu măcinate mare şi este folosit ca atare sau în diferite reţete. Este un ingredient care se găteşte similar cu orezul sau cuşcuşul.
Acesta se poate folosi în tabbouleh (salată arăbească cu pătrunjel, roşii, ceapă, rodii, bulgur şi suc de lămâie), dar se poate folosi şi în loc de orez în pilafuri, ardei umplut, sărmăluţe sau supe. Are un conţinut de fibre, proteine şi vitamine mai mare decât orezul şi are un indice glicemic scăzut.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici

Ingrediente necesare:
- 200 gr bulgur SanoVita
- 1 ardei gras
- ceapa verde sau praz ( eu am folosit praz ca doar sunt olteanca :) )
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 2 - 3 ciupercute
- 1 lingurita amestec de legume
- 100 ml apa sau supa
- 2 - 3 linguri ulei de masline
- sare
- patrunjel verde

Mod de preparare:
Fierbem bulgurul pentru aproximativ 5-7 minute dupa care il scurgem printr-o sita.
Curatam legumele si ciupercutele si le taiem bucati potrivite ( nu foarte marunt).
Tragem legumele si ciupercile la tigaie in uleiul de masline (eu am folosit o tigaie de tip Wok), la foc potrivit, pana cand acestea devin moi ( sa nu le gatiti prea tare, sa isi pastreze textura))
Peste legume adaugam bulgurul, apa sau supa, amestecul de legume, potrivim de sare si mai lasam pe foc inca 5 minute.Bulgurul va trage toata supa in urmatoarea jumatate de ora, dupa ce il vom lua de pe foc.

Adaugam patrunjelul tocat marunt si gata :). A fost simplu, nu-i asa?
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii