facebook

4 noiembrie 2018

Dulceata de gutui

Are o aroma delicioasa si un parfum extraordinar!!!!!
Ingrediente necesare:
4 kg gutui curatate
3 kg zahar
700 ml apa
zeama de la 2 lamai
1 steluta anason
1 baton vanilie

Mod de preparare:
Gutuile spalate bine se taie in jumatati si li se inlatura mijlocul lemnos si cotorul.

Se maruntesc la robot sau se dau pe razatoare. Cine doareste, poate sa le taie in cubulete mici.
Dupa ce le-am terminat de maruntit, pregatim siropul.
Punem zaharul si apa intr-o cratita si tinem pe foc pana ajunge la fierbere.
Dupa ce siropul a dat cateva clocote il adaugam peste gutuile maruntite, punem steluta de ananon si batonul de vanilie crestat, zeama de lamaie si lasam dulceata la fiert la foc potrivit amestecand cu o lingura mare de lemn.
Eu am fiert dulceata aproximativ 1 ora si jumatate, pana cand a capatat o culoare aramie.
Cand dulceata este gata, o punem fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil, adaugam capacele si depozitam borcanele cu gura in jos invelite intr-o patura groasa.
A doua zi cand borcanele sunt reci, o putem depozita in camara.