facebook

30 noiembrie 2012

Biscuiti cu scortisoara

Bun gasit dragelor.....dragilor!!!!!!!!!!!
Sper sa imi fie cu iertarea lipsa de aici din ultima vreme, dar am avut o perioada foarte aglomerata la office, iar in ultimele doua saptamani am fost plecata intr-o vacanta minunata - o croaziera cu MSC DIVINA prin Genoa, Barcelona, Maroc, Tenerife, Insula Madeira, Malaga, Roma si....acasa :))
Si pentru ca eram tot in starea de vacanta (si inca sunt:)), am preparat niste biscuiti deliciosi care au umplut casa de o minunata aroma de scortisoara.....de sarbatori!!!!!!!
Este musai sa ii incercati pentru ca sunt DIVINI!!!!!!!

Ingrediente necesare:

- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- 250 gr faina
- 2 lingurite scortisoara
- 2 linguri lichior de scortisoara
- 2 oua
- ciocolata
- stafide
- alune
- 1 praf copt

Mod de preparare:

Pentru inceput punem stafidele la inmuiat in lichiorul de scortisoara. Daca nu avem un astfel de lichior putem folosi un alt fel de lichior sau esenta de rom.
Topim untul la bain marie, iar peste el adaugam zaharul si amestecam bine pana cand se topeste.
Adaugam ouale, mixam bine si incepem sa punem treptat faina amestecata cu praful de copt si cu scortisoara.
Dupa ce am incorporat toatea aceste ingrediente, vom obtine un aluat lipicios.
Punem in acest aluat ciocolata si alunele maruntite, stafidele cu tot cu lichior, omogenizam bine (de preferat cu mana) si dam compozitia la frigider pentru 15 min.
Punem hartie pergament intr-o tava, asezam fursecurile cu o lingurita, mai adaugam deasupra lor bucatele de ciocolata sau chiar cereale maruntite si dam la cuptor la 170 de grade pentru aproximativ 15-20 minute.

Dupa ce sunt gata copti si racoriti, ii trecem printr-un amestec de zahar pudra si scortisoara si ii servim cu mare pofta!!!!!!!